FİRMANIZ İSTANBUL AVRUPAYAKASINDA 7/24 HİZMET ve VERMEKTEDİR
Firmamız 30 yıllık tecrübeli olup faaliyet göstermektedir firmamız doğalgaz , kalorifer, yangın tesisatı , havalandırma tesisatı, bular tesisatı, inşaat mekanik tesisat, isteri ile faaliyet göstermektedir. Firmamızın iş referaslarına sahiptir .
Doğalgaz tesisatında uyulması gereken hussuzlar
- Binalar için Doğal Gaz Tesisat teknik esasları,ini amacı, doğal gazın tüketimine
Olarak kullanılacak her türlü cihaz, ekipman ve tesislerin ulusal ve ve/veye uluslar arası
Standartlara uygun olarak can ve mal emniyetini sağlayacak şekilde tesis edilmesini belirleyen asasları düzenlemektir.
KAPSAM
Evsel ve küçük tüketimli ticari tesislerde , doğal gazın kullanımına yönelik olarak
Oluşturulacak tesisatların tasarsımı, yapımı,kontrolü,işletmeye alınması ve işletmeye
Alınmasından sonra yapılabilecek ilave ve tadilatlar ile ilgili esasları kapsar.
Doğalgaz tesisatından veya yakma cihazlarından kaynaklanabilecek kaçakların olmaması için; tesisat projeleri belgeli kuruluşlara yaptırılmalı ve doğalgazlı yakma cihazları (soba, kombi, kazan vs… ) satın alınırken standartlara uygun cihazlar olmasına dikkat edilmelidir.
- Doğalgaz Kaçaklarının Yarattığı Tehlikeler1. Doğalgaz sıkıştırılmış yanıcı, parlayıcı bir gazdır. Doğalgaz kaçağı olduğunda genel olarak boğulma, yangın ve patlamalara neden olur. Tam yanma sağlanmaz ve kapalı mekâna karbonmonoksit (CO) gazının sızması veya geri tepmesi durumunda zehirlenmelere ve ölümlere neden olabilir.2. Doğalgaz renksiz, zehirsiz, havadan hafif, yanıcı, parlayıcı, patlayıcı ve havayla çok iyi karışan bir gaz karışımıdır. Renksiz olduğu için doğalgaz kaçağının farkına varmak zordur. Doğalgaz kaçağı olduğunda yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı özelliğinden ötürü can ve mal kayıplarına neden olabilir.3. Doğalgaz havayla çok iyi karıştığından ve havadan hafif olması nedeniyle; kaçağın olduğu yerden binada aşağıdan yukarıya doğru havalandırma boşluğu, merdiven boşluğu gibi alanlara girip tehlike yaratabilir.B. Doğalgaz Kaçağı Olduğunda Alınacak Önlemler
1. Doğalgaz kaçağı olduğunda yetkili kurumlarca hazırlanmış Güvenlik Talimatı’ndaki aşağıdaki kurallara uyulmalıdır:
· Küresel vana kapatılarak doğalgazın gelişi kesilmelidir.
· Kapı ve pencereler karşılıklı açılarak ortam havalandırılmalıdır.
· Hiçbir elektrikli ve/veya elektronik cihazın tuş, düğme ve şalteriyle oynanmamalı. Açık olanlar açık, kapalı olanlar kapalı kalmalıdır. Elektrik düğmeleri ve fişleriyle oynanmamalıdır.
· Kapı zilleri çalınmamalı, sabit ve mobil telefonlar kullanılmamalıdır.
· Sigara içilmemeli, çakmak, kibrit ve mum yakılmamalıdır.
· Bina veya işyeri yöneticisine derhal haber verilmelidir.
· İldeki Doğalgaz Acil Servisine (İstanbul için Alo 187 gibi) kaçak olduğu anında bildirilmelidir.
· Doğalgaz kaçağı ve arıza giderilinceye kadar doğalgaz yakma cihazı kesinlikle kullanılmamalıdır.
Doğalgaz nasıl oluşmuştur Gaz yeraltında eski oluşumlar sonucu meydana gelmiş olan gaz. Yaygın olarak kullanılır ve maliyeti düşüktür. Yeraltında ve denizaltında yalnız veya petrolle ilgili olarak yaygın olarak rastlanır. Yeni gaz alanlarının keşfedilmesi, boru hatlarındaki gelişmeler ve sıvılaştırılmış doğal gazın kullanılması, doğal gaz sanayiinin gelişmesini öncü olmuştur Doğal gaz dünya enerji ihtiyacının % 20’sini sağlamakta ve sürekli olarak gelişmektedir.
Doğal gaz ısı, ışık elde etmek için ve kimyasal maddelerin üretiminde ham madde olarak kullanılır. Yakıt olarak; kombi kazan soba ve ocaklarda, sıcak su elde edilmesinde, havalandırmada, elbise temizleme ısınma işinde, buzdolaplarında ve çöplerin yok edilmesinde ve diğer çeşitli ev aletlerinde kullanılır. Doğal gazdan, antifriz, deterjanlar, sun’i gübreler, haşerat ilaçları, plastikler, çözücüler ve sun’i elyaflar ve benzeri kimyasal maddeler elde edilir. Karbon siyahı asetilen ve etilen de doğal gazdan yapılır. Amonyak, üre, nitrik asit ve metanol da hava ve doğal gazdan imal edilir.
Bir havza bir nehir ya da göl havzası, nehirin kaynağı ve sonlandığı yer arasında kalan ve nehire su veren tüm alanı kapsamaktadır.
Tümünü oku (yeni pencerede açılır)
havzaya değişmek üzere, doğal gazda değişik oranlarda çeşitli gazlar bulunur. Doğal gazda bir doymuş hidrokarbon olan metan CH4 çoğunluğu teşkil eder. Diğer bileşimleri daha ağır doymuş hidrokarbonlar meydana getirir. Ayrıca halkalı hekzan ve metil halkalı hekzan gibi halkalı parafinler, benzen ve toluen gibi halkalı hidrokarbonlar, karbon dioksit, hidrojen sülfür, su ve helyum, argon ve azot gibi gaz elementler de vardır. Bu gaz elementlerden hiçbiri doğal gazı destekleyici değildir. Mevcudiyetleri ile doğal gazın ısıtma gücü azalır. Helyum çok az bulunmasına karşılık, doğal gazda ticari kıymete sahip tek elementtir.